Zone systeem voor verwarming installeren

Zone systeem voor verwarming installeren

Zone systeem voor verwarming installeren: zo doe je dat!

In mijn vorige blog vertelde ik over de voordelen en de werking van een zone regeling voor verwarming. In deze blog leg ik uit hoe je een zone systeem voor verwarming installeert en bedient. 

De installatie van een zone systeem voor verwarming

Een zone systeem kun je in principe in elke woning of gebouw met een centraal verwarmingssysteem installeren. Het kan zijn dat de radiatoren nog aangepast moeten worden. Wanneer je kiest voor een zone systeem krijg je van mij altijd advies op maat. Hiervoor kom ik de situatie in je woning bekijken. Wanneer je vervolgens kiest voor het zone systeem voor verwarming, is de installatie snel geregeld. Het duurt maximaal 1 dag. 

We kijken samen wat de behoefte is aan comfortabele warmte in je huis. Op die manier weet je zeker dat je het zone systeem voor verwarming optimaal benut. 

Zone systeem voor verwarming bedienen op afstand

Je bedient het zone systeem voor verwarming op de manier die jij prettig vindt. Er is een touchscreen bijgeleverd en in iedere zone zit een knop voor handbediening van de betreffende zone. Daarnaast is er een app beschikbaar, waarmee je de temperatuur instellingen kunt inzien en wijzigen. Handig als je aan het einde van je werkdag alvast de verwarming wilt aanzetten, zodat je in een behaaglijk huis thuiskomt! Maar ook als je de deur uit gaat en vergeten bent om de verwarming lager te zetten. 

Duidelijke uitleg en instructies

Je krijgt altijd duidelijke uitleg en instructies, zodat je precies weet hoe het zone systeem voor verwarming werkt. Ook denk ik mee in de beste oplossing voor jouw situatie. Denk daarbij aan ideale temperaturen, een programma installeren en het gebruik van de app. 

Kosten zone systeem voor verwarming

Je krijgt altijd een voorstel op maat. Ik kom daarvoor eerst in je woning kijken naar de huidige situatie. Vervolgens ontvang je een duidelijk kostenplaatje. Dat is inclusief alle materialen en de installatie. Installatie duurt 1 dag(deel), afhankelijk van het aantal zones.   

Mijn eigen ervaring met zone systeem voor verwarming

Zelf gebruik ik het zonesysteem van Evohome sinds 2014. Ik begon ermee uit nieuwsgierigheid en interesse in techniek. Inmiddels adviseer ik het aan mijn klanten. Het Evohome systeem is in de afgelopen jaren verder ontwikkeld en voorzien van geweldige energiebesparende en comfortverhogende mogelijkheden.

Meer weten?

Ben je benieuwd of een zone systeem voor verwarming interessant is bij jou thuis? Stuur me dan een berichtje, ik vertel je graag meer!